Kallot
Trofeina on perinteisesti arvosteltu petoeläimistä suden, karhuja ilveksen kalloja. Myös ketun, supikoiran ja mäyrän kallot kuuluvat arvosteltaviin lajeihin. Uutena lajina CIC on hyväksynyt majavan kallot arvosteltaviksi lajeiksi.
Kalloja on arvosteltu 1950-luvulta lähtien. Arvosteluohjeet kalloille vahvistettiin CIC:ssä v. 1976. Suurpetojen kalloista Kalvolassa 1988 kaadetulla ilveksenkallolla on maailman parhaat pisteet 29,10 pistettä.
CIC vahvisti 2012 majavan kallojen (Castoridae) arvostelun. Eri majavalajien kalloissa ei ole suuriakaan eroja, joten sekä euroopan- että kanadanmajava arvostellaan samalla tavalla. Kallon rakenteen perusteella voidaan erottaa toisistaan euroopan- ja kanadanmajava sekä seurata kummankin kannan levinneisyyttä.
Rikkoutuneita kalloja ei voida arvostella. Esimerkiksi jos poskipääkaariluut ovat rikkoutuneet, niin leveydenmittausta ei voida suorittaa. Kuvassa oikealla ampumisen seurauksena rikkoutunut, muutoin pronssimitaliin oikeuttava karhun kallo.
Kallo tulee valmistaa näyttelykuntoon ennen sen tuomista arvosteltavaksi. Kallosta saadaan puhdistettua liiat kudokset keittämällä.
Keittämisen jälkeen kallo voidaan vielä valkaista esim. vetyperoksidiliuksella. Kallo voi olla esillä sellaisenaan tai se voidaan kiinnittä erityiselle alustalle. Kallo tulee kuitenkin kiinnittää alustaan siten että sen leveys ja pituus voidaan mitata.